Ahojky :-P..Vítej na mém blogu :D
..Je o baru a všeho co se ho týká :D Takže nápoje,typy a slovník :)..
Doufám že se ještě někdy vrátíte :)

způsoby přípravy

12. března 2011 v 10:17 |  barmanský slovník
míchací sklenice

MÍCHACÍ SKLENICE

V míchací sklenici připravujeme většinou řidší, čiré nápoje. Nejprve předchladíme míchací sklenici ledem, nalijeme do ní potřebné ingredience a promícháme barovou lžičkou. Potom nápoj přes strainer přelijeme do předchlazené sklenky.
mixér

MIXÉR

Mixér používáme u nápojů obsahujících zmrzlinu, kusové ovoce nebo pro výrobu většího počtu porcí.
straight way

STRAIGHT WAY

Straight way znamená, že nápoj je připravován přímo ve sklence určené k servírování (většinou s několika kostkami ledu).
šejkr

ŠEJKR

Šejkr se používá při přípravě nápojů, které je třeba dokonale promísit nebo silně zchladit. Ingredience spolu s ledem mícháme tak dlouho, dokud se šejkr neorosí. Nikdy nepřidáváme ingredience obsahující oxid uhličitý - hrozí nebezpečí úrazu!
tepelná příprava

TEPELNÁ PŘÍPRAVA

Tepelně upravujeme nápoje jako grogy, punče a horká vína. K tomuto účelu používáme například džezvy nebo termodžbány.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama